Zomer! Dat blijft toch wel mijn favoriete seizoen (wat natuurlijk wel te verwachten was van iemand met serieuze Curaçao-verhuisplannen). Ik geniet. Schrijven gaat altijd op een iets lager pitje in de zomer, hoewel het wel de tijd is waarin ik heel veel inspiratie op doe. Maar gelukkig hebben mijn redactrice en ik de afgelopen maand al heel hard gewerkt aan het redigeren van Thuisgekomen. Nog één laatste controle en dan is het boek klaar voor de drukker. Dat zou wel eens kunnen betekenen (onder voorbehoud) dat het in september al klaar is!
Fondslijst
De fondslijst van najaar 2014 staat al online, met een hele stapel mooie nieuwe titels van mijn collega’s. En natuurlijk met Thuisgekomen. Downloaden kan hier.
Cover
En omdat de fondslijst nu openbaar is, mag ik ook hier op mijn website de cover en de samenvatting laten zien.
Op aandringen van haar beste vriendin en gedwongen door geldgebrek stemt Stella er in toe de voor haar onbekende Berend met zijn vijf kinderen bij haar in huis te laten wonen. Ondanks hun verschillende achtergronden blijken Berend en Stella het prima met elkaar te kunnen vinden. Zijn gezin voelt zich thuis in Stella’s huis en hun aanwezigheid is voor Stella een verademing na vijf eenzame jaren. Maar helemaal perfect is het allemaal niet. De moeder van de drie pleegkinderen zorgt voor onrust en verdriet. En is de anonieme man die regelmatig in de omgeving van het huis opduikt Stella’s verdwenen echtgenoot of is het toch iemand anders? Maar waarom staat hij daar alleen maar te kijken in plaats van contact op te nemen? Dat maakt het voor Stella extra ingewikkeld, want ze gaat steeds harder twijfelen. Houdt ze nog van haar man of begint ze verliefd te worden op Berend?
Recensies Erfgoed
Maar eerst nog even wat aandacht voor mijn vorige boek. Na een wat trage start, kreeg ik de afgelopen tijd ineens toch nog een paar mooie recensies.
Op Dizzie zei een lezeres:
“Vanuit de scherpe blik van de fotografe beschrijft Verweij het landgoed en haar bewoners tot in detail, waardoor je als lezer al snel aanwijzingen krijgt dat iets niet helemaal in de haak is. Wanneer de zachtaardige butler wordt vermoord, ziet Donna meteen dat bepaalde voorwerpen zijn verdwenen of verplaatst. Ondertussen zijn diverse bruiloftsgasten en de aanstaande echtgenoot op het landgoed gearriveerd waardoor de lijst met verdachten groeit.
De romance die zich ontwikkelt tussen Donna en Floris zorgt hierbij voor een prettige combinatie van spanning en romantiek, zonder te vervallen in zoetsappige clichés. De schrijfster blijft niet hangen in de twijfels en misverstanden en houdt daarbij de vaart in het liefdesverhaal.
De clou en de daaropvolgende gebeurtenissen aan het einde van het verhaal worden beknopt omschreven, dit doet enigszins afbreuk aan de zorgvuldige verhaalopbouw. Voor de liefhebbers van het genre spannende ‘feelgoodroman’ is Erfgoed desondanks een aanrader.”
Chicklit.nl was helemaal enthousiast. Tenminste, over het boek zelf, de cover riep onverwachte associaties op.
“Er gloort hoop aan de horizon. Want Erfgoed is lang niet zo suf of pornografisch als ik van tevoren dacht. Don’t judge a book by its cover is in dit geval bijzonder passend. Want Erfgoed is leuker dan de cover deed vermoeden en zéker leuker dan menig ander Nederlandse roman.
We volgen Donna Maree bij haar nieuwste fotografie-klus, een bruiloft op een prachtig landgoed. Het doet bijna wanhopig Engels aan, zo’n landgoed – compleet met een baron. Maar dat vergeef ik Geertrude. Een chicklit moet je natuurlijk wel kunnen laten wegdromen en een landgoed en knappe barons zijn uitstekende ingrediënten voor een fijne dagdroom.
Ook Donna heeft dagdromen over de knappe baron Floris. En terecht, hij blijkt namelijk haar grote liefde te zijn. Er zijn echter vele factoren die meespelen in het al dan niet samenkomen van dit setje. Zoals het hoort, bij een heuse chicklit.
Elke keer als ik dit boek oppak om verder te lezen, denk ik: “Ha, lekker!” En dat is een goed teken. Normaal kan ik het gezucht, dat al begint bij het zien van de cover, tijdens het lezen niet stoppen. Maar Erfgoed bewijst het tegendeel: er is hoop voor chicklit-schrijvend Nederland. En die hoop begint bij Geertrude Verweij.”
Kijk, dat is nou leuk om te horen. Dat geeft me extra veel zin om aan mijn volgende boek te beginnen. Zodra ik genoeg genoten heb van de zomer 😉